Spørgsmål og svar

Hvilken dresscode gælder om bord?
Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du har brug for behageligt fritidstøj til brug i dagtimerne og lidt pænere tøj til aften. Tøj til aftenbrug kan være: Casual med vægt på almindeligt smart og pænt tøj uden krav til slips eller jakke. Formel aften: Cocktail- eller aftenkjole til kvinder, jakkesæt med slips eventuelt smoking til mænd. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du får brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten (bagage leveres efter afsejling).

Hvor og hvornår kan jeg spise om bord?
Alle måltider om bord er inkluderet i prisen. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranten er der to bordseatings. Giv besked, når du bestiller, om du foretrækker 1. eller 2. bordseating. Royal Caribbean indførte i 2009 ”My Time Dining”, som er en ordning, der betyder, at man selv kan bestemme, hvornår man ønsker at spise middag. Mere information om dette fås ved forespørgsel. Vi garanterer ikke, at alle forespørgsler kan imødekommes, men vi lover at gøre vort bedste. Tidspunkterne vil variere afhængig af rejserute. Tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:

Morgenmad:   Fri bordseating 07:30 – 11:00

Frokost:      Fri bordseating 12:00 – 13:30

Middag:   To bordseatings.

Hvis du ønsker at være mere fleksibel og uformel i tøjet, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Roomservice tilbydes 24 timer i døgnet. Kontinental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 07.00 og 10.00. For øvrige bestillinger fra roomservice tilkommer der en serviceafgift på ca. 8 USD pr. bestilling. For gæster i Grand Suite eller bedre er roomservice inkluderet i prisen. Du skal betale en kuvertafgift på 20-40 USD for at spise i enkelte restauranter. Du kan forhåndsbestille bord i de fleste specialitetsrestauranter. Hvis du har behov for specialmad eller i tilfælde af allergier, skal du give besked om dette, når du bestiller cruiset eller senest 45 dage inden afrejse. Vi gør, hvad vi kan, for at imødekomme dine behov. Beklageligvis kan vi ikke imødekomme vegan- eller lakto-vegetar diæter. Produkter, som købes fra Ben & Jerry’s, Lattetudes, Starbucks og lignende vil have egne priser og indgår derfor ikke i cruiseprisen.

Hvad med alkoholholdige drikkevarer?
Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Royal Caribbeans private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Man kan tage op til to flasker vin med sig til personligt forbrug om bord, som kan nydes i kahytten (gælder pr. kahyt). Hvis du medbringer alkoholholdige drikke udover dette ved ombordstigningen før cruisets start, vil dette blive konfiskeret og destrueret. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og udleveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

Er der aldersbegrænsninger på at kunne rejse på cruise?
Spædbørn skal være mindst 6 måneder for at kunne rejse. På ruter som transatlantiske, Hawaii og visse andre sejladser, skal spædbørn være mindst 12 måneder for at kunne rejse. Det samme gælder, hvis sejleruten tilsiger tre eller flere sammenhængende dage til søs. Alderen regnes fra cruisets første dag. Ingen personer under 21 år kan rejse på cruise eller have sin egen kahyt uden at være ifølge med forælder/værge eller en anden person, som er fyldt 21 år. Gæster under 21 år, som rejser med forældre/værge, skal have kahyt ved siden af eller lige ovenfor hinanden. Alle mindreårige, som er 17 år eller yngre ved rejsens begyndelse og ikke er i følge med mindst en af sine forældre/værger, vil kun få anledning til at gå om bord på skibet og gennemføre cruiset, hvis han/hun er ledsaget af en eller flere personer over 21 år, som har fået tilladelse fra en af den mindreåriges forældre/værger til at ledsage den mindreårige (se punkt 7 for detaljer og nødvendig dokumentation). Hvis skriftlig tilladelse ikke kan fremlægges, vil den/de mindreårige ikke få anledning til at gå om bord på skibet eller gennemføre cruiset. Vi er ikke ansvarlige og giver ingen erstatning for eventuelle omkostninger, udgifter eller tab som måtte belaste den mindreårige, person(erne), som betaler for cruiset (hvis dette ikke er den mindreårige selv), eller andre personer, som rejser sammen med den mindreårige, og som bestemmer sig for ikke at gennemføre cruiset, hvis der ikke kan fremvises skriftlig tilladelse som beskrevet ovenfor. Gifte par med en mindstealder på 18 år kan bestille individuelle kahytter (vielsesattest skal fremvises ved bestilling), når en af disse er fyldt 21 år ved afrejse. Om bord er der visse faciliteter med aldergrænse. Uddybende information om faciliteter med aldersgrænse findes i dagsprogrammet (Cruise Compass), som er tilgængelig i receptionen (Guest Relations Desk).

Hvordan tjekker jeg ind på skibet?
Hvis du har benyttet dig af Online Check-In på vore hjemmesider, skal du medbringe udskriften af det signerede “SetSail Pass”, samt dine identifikationspapirer. Gå til “Set Sail”-området i cruiseterminalen, hvor du vil få tjekket dine papirer og udstedt et Sea Pass. Dette fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet, og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer du har ved måltiderne. Bordnummer vil ikke være påtrykt, hvis du har valgt ”My Time Dining”. Hvis du ikke har tjekket ind online, tager du dit pas og cruisebilletter med til skranken i cruiseterminalen, hvor vore repræsentanter vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, anbefaler vi, at du tjekker ind online. Online Check-In er mulig frem til fire dage før afrejse. Hvis du har bestilt flyrejse igennem Royal Caribbean, skal du foretage online tjek-ind senest 40 dage før afrejse.

Hvordan fungerer udflugterne i land?
For at få mest muligt ud af opholdene i land, anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af vore rejseeksperter. Udflugter kan forhåndsbestilles online. Udflugterne skal bestilles senest fire arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

Er der internet om bord?
Vi har egne dedikerede satellitter, som skal sørge for at hastigheden matcher det du har derhjemme, selvom man er langt fra land. Dette kalder vi VOOM. Nu tilgængelig på alle vores skibe.

Flere end 4 personer i samme kahyt?
Hvis I ønsker at bo flere end fire personer i samme kahyt, vil vi bede dig om at tage kontakt med os på telefon 80 25 32 52 eller sende os en email. Disse kahytter kan ikke bestilles på hjemmesiden.

Hvorfor er der blevet reserveret et beløb på min konto?
Vi gør opmærksom på, at der i enkelte tilfælde kan foretages reservationer på det betalingskort, som knyttes til din konto om bord på skibet, dvs. det kort, du betaler alle køb om bord med. Disse reservationer foretages for at kontrollere, at kortet er gyldigt. Når slutregningen over dit forbrug om bord er betalt, vil Royal Caribbean straks ophæve reservationen. Udover dette er det hvert enkelt kortselskab, som skal ophæve reservationerne i sit system. Dette kan tage mellem 7 - 14 arbejdsdage og er desværre ikke noget Royal Caribbean kan påvirke med hensyn til kortere virketid. Når kortselskabet har ophævet det beløb, som er reserveret, vil du straks have adgang til pengene igen. Reservationer kan også forekomme ved køb af selve cruiset igennem Royal Caribbean.

Jeg rejser med andres børn. Hvad skal jeg tænke på?
Hvis børn under 18 år rejser med en af sine forældre og har et andet efternavn, skal der kunne fremvises en fødselsattest, som beviser forældreskab. Voksne, som rejser med børn under 18 år, som de ikke er forældre til, forpligter sig til at fremvise barnets pas (og eventuelt visum), en underskrevet bekræftelse af en af barnets forældre om at barnet har tilladelse til at rejse med sit rejsefølge, kopi af denne forælders pas og en fødselsattest. Et bekræftelsesbrev (notarial bekræftelse) signeres og stemples af en fagperson, for eksempel en advokat, læge eller fredsdommer. Bemærk: Tilladelsen skal også indeholde bekræftelse på, at medicinsk behandling kan udføres, hvis en situation skulle opstå, og en læge mener, at en sådan behandling skal udføres umiddelbart. NB! Disse regler gælder også, når barnet rejser med slægtninge eller venner. Hvis børn rejser med plejeforældre/værge, skal der også kunne fremvises gyldig dokumentation, som bekræfter, at de er barnets foresatte. Alle dokumenter skal være på engelsk og medbringes ved indtjekning på havnen på afrejsedagen. Klik her for at printe bekræfteksesbrevet eller ring til os på telefon 80 25 32 52.

Har jeg brug for visum?
I forbindelse med vore cruises vil vi minde vore gæster om, at de selv skal ordne visum på forhånd, hvis dette kræves. Ved spørgsmål angående visum beder vi vore gæster om at kontakte den aktuelle ambassade, men vi i Royal Caribbean hjælper naturligvis med at besvare spørgsmål, så godt vi kan.
Kontakt os på 80 25 32 52 eller infono@rccl.com.

Hvis du ikke finder det, du leder efter, så kontakt os på 80 25 32 52 eller infono@rccl.com.

Phones (<768px) xs Tablets (≥768px) sm Desktops (≥992px) md Desktops (≥1200px) lg

Lige nu er der desværre fejl i priserne for singlerejsende. Ved en eventuel booking vil bekræftelsen, som du får tilsendt i din mail, vise den korrekte pris. Vi beklager meget og prøver at løse problemet så hurtigt som muligt. I mellemtiden kan du kontakte vores kundecenter for at få de korrekte priser på tlf.: 33127600. Kundecenteret er åbent mandag til fredag fra 9-17.00.