arrow_drop_up

Seastainability

For RCCL er lønsomhed og havmiljø uadskillelige værdier. Hvis vi ikke bidrager til at passe på havene og destinationerne, kan vi i fremtiden ikke drive nogen forretning. Hele vores forretningskoncept er bygget på havet og de destinationer vi bringer gæsterne til. Derfor er vi nødt til at tage havmiljøet for alvor – og det gør vi.


Vi styrker vores indsats for at skabe et bedre havmiljø og bæredygtige cruise-oplevelser. Initiativerne omfatter alt fra avanceret teknologi der vil reducere udslip til at afskaffe plastiksugerør i drinks. Højteknologiske skibe drevet af naturgas og meget klimavenlige brændselsceller er på vej.


/upload/cruise-ship-of-the-future-sustainability-900-1300.jpg

SAVE THE WAVES

RCCL indførte programmet for bæredygtighed «Save the Waves» i 1992. I snart 27 år har «Save the Waves»-programmet været en vigtig del af RCCL operationelle kodeks. Programmet er under kontinuerlig udvikling og opdatering, baseret på nyeste tilgængelig teknologi og videnskab. 


Store udslipsreduktioner i sigte

Gennem en aftale med WWF i 2016 har vi forpligtet os til at reducere udslip af klimagasser med 35% sammenlignet med 2005. Arbejdet er godt i gang, og netop nu installeres avancerede teknologier til at reducere udslip på tværs af flåden. Systemerne vil sørge for, at udslippet af svovldioxid reduceres med 98%, at mængden af  nitrogenoxider reduceres med op til 12%, og at 40-60% af uønskede partikler fjernes.


Vores 8 mål for bæredygtighed i 2020

1. Reduktion af udslip

2. Bæredygtige destinationer (offentlige)

3. Reduktion af plastik

4. Bæredygtige turoperatører på udflugter uden for skibet

5. Bæredygtige destinationer (RCCL-ejede, f eks Coco Cay)

6. Bæredygtig sourcing af fisk og skaldyr

7. Bæredygtig sourcing af øvrige madvarer og produkter

8. Bæredygtig affaldshåndtering og affaldsreduktion


/upload/cozumel-columbia-reef-dad-son-snorkling-1600-900.jpg

Små og store initiativer
I løbet af 2019 vil brugen av plastiksugerør ophøre fuldstændigt. Sugerør lyder måske trivielt, men den slags kan have stor virkning, når vi taler om en hel flåde af cruise-skibe. Og vi ser allerede resultater. Ifølge tal fra Norden efterlader en gennemsnitlig person dagligt næsten halvandet kilo affald, som ikke kan recirkuleres direkte. Ombord på et RCCL-skib vil du til sammenligning efterlade 0,3 kilo hver dag i snit. Vi arbejder videre for yderligere at reducere mængden.

/upload/hawaii-skildpadde-1600-900.jpg

I dag har RCCL en udnyttelsesgrad på 75% af alt, som kommer ombord. Det vil sige, 75% bliver enten recirkuleret om bord eller bragt videre til certificerede recirkuleringsanlæg. De resterende 25% bliver deponeret om bord, før de bliver leveret til certificerede leverandører i havne, som har udstyret til «Green Loading» af affald. 
Ingen af vores skibe udleder gråt eller sort spildevand. Alt vand renses gennem Advanced Wastewater Purification Systems, som har strengere krav til renhed end amerikansk lovgivning. 

EN LYS FREMTID I HORISONTEN

Selv om vi har indført omfattende miljøtiltag på vores eksisterende skibe, vil de største forbedringer komme med de skibe som er under bygning. Fra 2020 søsætter vi de første naturgasdrevne skibe. Skibets el produceres med brændselsceller, som giver minimalt med udslip. 


Vores gæster kan også bidrage

Om bord har alle vores gæster mulighed til at give et bidrag til vores samarbejdspartnere på miljø og bæredygtighed. Ved at henvende sig til Guest Service kan gæsterne få vejledning om både lokale og globale organisationer, som det er muligt at give et bidrag til. Frem til nu har vores gæster givet mere end  en million USD til WWF og deres arbejde for at bevare havene. Læs mere her: http://www.rclcorporate.com/environment/Phones (<768px) xs Tablets (≥768px) sm Desktops (≥992px) md Desktops (≥1200px) lg

Lige nu er der desværre fejl i priserne for singlerejsende. Ved en eventuel booking vil bekræftelsen, som du får tilsendt i din mail, vise den korrekte pris. Vi beklager meget og prøver at løse problemet så hurtigt som muligt. I mellemtiden kan du kontakte vores kundecenter for at få de korrekte priser på tlf.: 33127600. Kundecenteret er åbent mandag til fredag fra 9-17.00.